dilluns, 6 de juny del 2016

Na Joana Marí a les proves ESTALMAT

ESTALMAT (Estímul del talent matemàtic) és un projecte de detecció i estímul del talent precoç en les Matemàtiques que es desenvolupa a Espanya. Aquest projecte és de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, patrocinat pel CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques). Es porta a terme en boixos des de 6è de Primària fins a 2n de Batxillerat.

L'objectiu d'ESTALMAT és estimular el talent precoç en les Matemàtiques a través de classes extraescolars per als boixos i boixes que es sentin atrets per aquesta ciència. L'autor de la idea del projecte és D. Miguel de Guzmán Ozámiz, i la Reial Acadèmia de Ciències el porta endavant. Començà el 1998 a la Comunitat de Madrid.


El dissabte passat vaig participar a les proves ESTALMAT, un programa per trobar  talents matemàtics. Vàrem fer una prova de 5 exercicis per a descobrir com es resolen les diferents activitats. Hi participen 364 nens nascuts entre el 2003 i el 2004 de les Balears. 6 són d’Eivissa. Agafen 15 nens i nenes per a fer activitats cada setmana a la UIB.                                                                                                                                           
Joana Marí Breunig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada